Thursday, July 31, 2008

2008 dügün modası


Düğün davetiyeleri e-postayla gönderiliyor, gecede çalınacak şarkılar blog'larda düzenlenen oylamayla belirleniyor. Zamane düğünleri, birçok geleneğe baş kaldırıyor...

Sabah'ın Cumartesi ekinde yer alan yazıya göre, http://www.bridalbootcamponline.com/ gibi siteler, gelinlere özel programlar yapıyor. Bu yıl evlilik sektöründe öne çıkan diğer trendler ise şöyle:
Tek gelinlik yetmez! Ne giyeceğine karar veremeyen gelinler, nikâhta ayrı; düğünde ayrı kıyafet giymeye başladı. İki seremoni arasında saç modellerini bile değiştirenler var.
Kiralık mücevherler Bagborroworsteal.com'a Sex and the City'den de iyice aşinasınızdır diye tahmin ediyorum. Site, çantaların yanı sıra artık mücevher de kiralıyor. Dar bütçeyle 'şık' görünmek isteyen gelinlerin adresi.
Vintage modası Geçmişe özlem hem gelinlikler de hem de nikâh yüzüklerinde kendini gösteriyor. Vintage butikler ve antikacıların yanı sıra, hesaplı fiyatlara gelinlikler bulabileceğiniz siteler mevcut.
Facebook'suz asla! Evlilik teklif edilen anının video'sunu Youtube'a koymak da olabilir bu; davetiyeyi e-posta ile göndermek de, düğüne geri sayım blog'u kurmak da. Gecede çalınacak şarkılar ve diğer hazırlıklar için arkadaşlar arasında oylama yapmak ve düğün listesini Facebook üzerinden şekillendirmek moda.
Yurtdışında evlilik Türklerin de sıklıkla başvurduğu bu yöntem sayesinde sektör, geçtiğimiz yıllarda dört kat büyüdü. Yunan adaları, yakın Avrupa ülkeleri ilk tercihlerden. Katılımcı sayısı azaldığı için, düğün masrafı da düşebiliyor.
Renkli gelinlikler Avrupa ve ABD'de farklı renkleri tercih eden gelinlerin sayısı artıyor. Kırmızı ve mor çok revaçta. Kate Moss'un düğününde siyah veya mor gelinlik giyeceği söyleniyor!
80'lere dönüş Bugünün gelin ve damatları, genellikle 1980'lerde genç olmuş veya ucundan yakalamış kişiler. Hazır, furya devam ederken düğünde 80'lerden çalacak DJ ve orkestralar tercih ediliyor. Eğlence garantili!
Ekolojik düğünler Gelinliğinden davetiyesine kadar her şeyi ekolojik olan düğünlerde, gelin ve damada hediye alınmaması, onun yerine belli başlı vakıflara bağışta bulunulması isteniyor.
Temanızı belirlediniz mi? Düğünlerde misafirleri eglendirmek şart. Bu yüzden farklı temalara yoğunlaşanlar da oluyor. Örneğin gotik düğünler. Hello Kitty temalı seremonilerin sayısı da artıyor. Japonya'daki Daiichi Hanyu otelinde pembe Hello Kitty gelinliği giyiliyor, nikâhınızı kedi kostümü giymiş insanlar kıyıyor.
Nüdist düğünleri Hazırlıklar, gelinlikdamatlık dertleriyle uğraşmak istemeyen 'nüdistler' için evlenecek çiftin çıplak olduğu nikâh törenleri düzenleniyor. Toplu nüdist nikâhları bile kıyılıyor.
Maceralı balayları Balayında dinlenmek mi! Yeni evliler artık macera tatillerine çıkıyor. Vietnam, Afrika, yeni destinasyonlar...

No comments: